Uitleg over het wijzigen van uw locatie op Snapchat | VeePN Blog (2024)

Belangrijkste redenen om van locatie te veranderen op Snapchat

Je kunt om verschillende redenen besluiten om je Snapchat-locatie te vervalsen.

Uw privacy en veiligheid verbeteren

Zoals gezegd is Snapchat niet de veiligste app om te gebruiken. Het verzamelt en bewaart namelijk onversleutelde gebruikersgegevens, waaronder hun fysieke locatie, online activiteiten en meer. En dit leidt tot negatieve resultaten – in 2019 beweerden verschillende bronnen dat Snaplion (interne Snapchat software) werknemers van het bedrijf in staat stelde om gebruikers te bespioneren!

Bovendien is de app vaak het slachtoffer van cyberaanvallen, van accountkaping tot gegevensdiefstal (een van de belangrijkste inbreuken trof 4,6 miljoen gebruikers). Toch is het gebruik van een VPN voor Snapchat een geweldige manier om jezelf te beschermen tegen al deze bedreigingen – daarover zo meer.

Om toegang te krijgen tot meer inhoud

Wist je dat elke Snapchat-regio toegang biedt tot andere inhoud? Ja, de snaps die je kunt bekijken zijn beperkt tot je huidige locatie, waardoor je na een tijdje verveeld kunt raken. Als je echter je Snapchat-locatie verandert, kun je meer veelzijdige en spannende inhoud uit verschillende landen zien (en zelfs extra filters, badges en andere functies gebruiken). Bovendien kun je door Snapchat vanaf een andere locatie te openen meer gebruikers bereiken en de populariteit van je foto’s en video’s verhogen.

Je vrienden in de maling nemen

Je gegevens beschermen en toegang krijgen tot meer inhoud zijn inderdaad dwingende redenen om een alternatieve Snapchat-locatie te nemen. Maar het is ook een geweldige kans om je vrienden voor de gek te houden. Terwijl je thuis zit, kun je op je SnapMap naar elke plek ter wereld gaan, zodat andere mensen denken dat je op een strand in Bali, bij de Eiffeltoren of ergens anders bent.

Laten we nu eens kijken naar de mogelijke methoden om je Snapchat-locatie te wijzigen en uitleggen waarom een VPN je beste keuze is.

Manieren om Snapchat-locatie te wijzigen

Om een andere Snapchat-locatie te krijgen, kun je een van de volgende methoden gebruiken.

1. Valse GPS-app

Met een nep-GPS-applicatie kun je je locatie spoofen met behulp van satellietplaatsbepaling. Deze optie lijkt een voor de hand liggende oplossing om je echte locatie op sociale mediaplatforms te verbergen. Maar zo’n app kan nog riskanter blijken dan Snapchat zelf – veel ervan zijn onbetrouwbaar en staan vol opdringerige advertenties. Bovendien is het mogelijk om een relatief geschikte GPS spoofing app voor Android te vinden, maar er is geen legitieme manier om deze te gebruiken op iPhone of iPad.

Lees voor meer informatie onze recente berichten over het verbergen van je locatie op Android- en iPhone-apparaten.

2. Proxyserver

In tegenstelling tot een valse GPS-app, verandert een proxyserver je IP-adres door je verkeer via een externe server te laten lopen. Maar dat is alles wat het doet. Een proxy versleutelt je gegevens niet en beschermt je ook niet tegen mogelijke blootstelling van gevoelige informatie en andere cyberbedreigingen die op de loer liggen op het web. Al met al is een proxyserver misschien voldoende om je Snapchat-locatie te wijzigen. Maar gratis opties zijn meestal je vertrouwen niet waard omdat ze je persoonlijke gegevens in gevaar kunnen brengen.

3. VPN

Een VPN gebruiken is de veiligste manier om de locatie van Snapchat te wijzigen. Waarom? Omdat zo’n tool niet alleen je IP-adres verandert. Het versleutelt ook je verkeer terwijl het door een beschermde tunnel loopt, zodat niemand je internetactiviteiten kan verstoren.

Hierdoor zijn je privégegevens (accountgegevens, referenties, berichten, enzovoort) veilig voor de nieuwsgierige ogen van online snuffelaars en hackers. Bovendien biedt een goede VPN-service zoals VeePN meerdere handige functies om ongewenste monitoring, het lekken van gevoelige gegevens en nog veel meer te voorkomen.

💡 Pro tip: niet alle VPN’s zijn even betrouwbaar en efficiënt. Vermijd gratis diensten die misschien niet kunnen omgaan met het veranderen van je locatie op Snapchat of zelfs je privacy in gevaar brengen (blijf kijken om te leren hoe). Geef in plaats daarvan de voorkeur aan VPN-diensten met een goede reputatie zoals VeePN.

OK, laten we eens uitzoeken hoe je de Snapchat-locatie kunt wijzigen met behulp van een VPN in een aantal eenvoudige stappen.

Hoe je locatie op Snapchat kunt veranderen met een VPN: Een stap-voor-stap handleiding

  1. Download en installeer de VeePN app op je apparaat. Lees voor meer details onze uitgebreide gidsen over het instellen van een VPN op iPhone en Android.
  2. Selecteer de gewenste serverlocatie. Merk op dat je voor een betere verbindingssnelheid de functie Optimale locatie kunt gebruiken.
  3. Zet je VPN aan. Vanaf nu zijn je IP-adres en echte locatie verborgen. In plaats daarvan zien de apps en diensten die je gebruikt alleen het IP-adres van de geselecteerde VPN-server.
  4. Je bent er helemaal klaar voor! Voer je Snapchat-account in en veel plezier.

Daarnaast is het mogelijk om je Snapchat-locatie te verbergen in de instellingen van de app. Dit is een goede optie als je van SnapMap wilt verdwijnen. Zo doe je dat in een paar klikken.

Je Snapchat-locatie verbergen

  1. Open je Snapchat-app en ga naar Instellingen.
  2. Selecteer de optie Mijn locatie instellen.
  3. Schakel de spookmodus in. Dit maakt uw SnapMap-locatie onzichtbaar voor alle gebruikers, inclusief uw vrienden.

Je kunt je locatie ook verbergen voor specifieke vrienden of andere gebruikers door de opties Mijn vrienden, Mijn vrienden, Behalve of Alleen deze vrienden te selecteren in je Snapchat-locatie-instellingen.

Houd er rekening mee dat deze methode alleen je locatie op SnapMap verbergt. Maar de app en andere gebruikers kunnen nog steeds detecteren waar je bent. Bovendien beschermt het je gegevens niet tegen mogelijke hacks en andere bedreigingen. Dus als internetprivacy je grootste zorg is, is het gebruik van een VPN veel zinvoller. Als je het volgen van de locatie van Snapchat wilt uitschakelen, kun je de locatiemachtigingen en andere privacygerelateerde instellingen op je iOS- of Android-apparaat intrekken.

Het is duidelijk dat het gebruik van een VPN voor Snapchat heel voordelig is – maar heeft het ook nadelen? Laten we eens kijken met welke uitdagingen je te maken kunt krijgen en hoe je ze kunt overwinnen.

De potentiële valkuilen van een VPN voor Snapchat

  • Valse VPN’s en oplichting. Niet elke VPN is een wondermiddel voor je privacy en veiligheid. Sommige diensten kunnen zelfs het tegenovergestelde effect hebben. Veel gratis VPN-diensten beschermen je helemaal niet. In plaats daarvan kunnen ze je privégegevens verzamelen en delen om winst te maken. Bovendien zijn sommige VPN’s nepprogramma’s die zijn ontworpen om gebruikers op te lichten en hun apparaten met malware te infecteren. Om dit te voorkomen, kies je een VPN met een goede reputatie die een transparant No Logs-beleid volgt (wat betekent dat het geen gevoelige informatie over klanten verzamelt en opslaat).
  • Langzamere verbindingssnelheden. Hier is de deal – elke VPN-service vermindert je verbindingssnelheid een beetje. Dat komt door de intensieve processen voor het versleutelen en ontsleutelen van gegevens. Goede VPN’s bieden echter robuuste tunnelprotocollen zoals WireGuard® en IKEv2/IPsec die zorgen voor de snelst mogelijke verbinding. Hierdoor zul je de vertraging nauwelijks merken wanneer je op Snapchat surft, Netflix streamt en zelfs online games speelt.
  • IP- en DNS-lekken. Als je VPN-verbinding plotseling verbreekt, kunnen je privégegevens, zoals IP en DNS, onbeschermd achterblijven. Je kunt dit probleem echter aanpakken door de Kill Switch-functie in de instellingen van je VPN-app in te schakelen. Deze beschermt je gegevens door de internetverbinding te onderbreken zodra je VPN-verbinding uitvalt.

Laatste gedachten

Als je het verstandig kiest, is een VPN een perfecte optie als je je Snapchat-locatie wilt veranderen zonder je online privacy in gevaar te brengen. Deze oplossing zal niet alleen je SnapMap spoofen, maar ook je gegevens beschermen tegen mogelijke bedreigingen die geassocieerd worden met dit sociale mediaplatform. Bovendien zal een goede VPN-service je algehele beveiliging verbeteren en je apparaat afschermen van openbare Wi-Fi-risico’s. Het zal je ook in staat stellen om je locatie te wijzigen. Je kunt er ook je locatie mee wijzigen op andere diensten, van Netflix en YouTube TV tot NFL en NBA League Pass, wat vooral handig is voor frequente reizigers die zonder gedoe toegang willen krijgen tot de gewenste inhoud.

Op zoek naar een geloofwaardige VPN om je Snapchat-locatie te verbergen en je digitale identiteit te beschermen? Zoek niet verder – probeer VeePN. Het is een betrouwbare service die een heleboel krachtige beveiligingsfuncties biedt, samen met AES-256 encryptie van topkwaliteit.

Download VeePN nu en krijg toegang tot meer dan 2.500 servers op 89 locaties over de hele wereld.

FAQ: Hoe je je locatie op Snapchat kunt wijzigen

  • Hoe wijzig je je locatie op de Snapchat-kaart?

    Je kunt je Snapchat-locatie eenvoudig wijzigen met een van de volgende tools:

    • Een nep-GPS-app
    • Een proxyserver
    • Een virtueel privénetwerk (VPN)

    Merk op dat een VPN de veiligste manier is om je locatie op Snapchat te wijzigen vanwege de betrouwbare gegevensversleuteling en extra beveiligingsfuncties. Lees dit artikel voor meer informatie.

  • Kun je je Snapchat-locatie wijzigen met een VPN?

    Zeker weten! Als het aankomt op het veranderen van je locatie op Snapchat, is een betrouwbare VPN zoals VeePN je eerste keuze. Het zal zowel je virtuele locatie veranderen door je IP-adres te spoofen als je hele internetverkeer afdekken met betrouwbare encryptie. Lees dit artikel voor meer informatie.

  • Hoe Snap-locatie wijzigen met een VPN?

    Je kunt een VPN gebruiken om je locatie op Snapchat te wijzigen en je privacy te beschermen door deze eenvoudige stappen te volgen:

    1. Meld je aan bij een betrouwbare VPN-service zoals VeePN.
    2. Download en installeer de VeePN-app op je apparaat.
    3. Open de VeePN-app en kies de gewenste serverlocatie.
    4. Zet je VPN aan.
    5. Je kunt aan de slag – voer je Snapchat-account in en blader privé.
  • Hoe kan ik mijn locatie vastleggen op Snapchat?

    Het gebeurt soms dat Snapchat de verkeerde locatie in je profiel weergeeft. Gelukkig kun je dit probleem in een paar eenvoudige stappen oplossen:

    1. Je Snapchat-privacyinstellingen wijzigen op je smartphone
    2. Open de instellingen van je telefoon.
    3. Schakel in de Locatie-instellingen de knop Locatie gebruiken in (Android) of schakel Locatiediensten in onder Privacy en locatieservices (iPhone).
    4. Controleer de Snapchat-machtigingen op je telefoon.
    5. Open de Snapchat-app opnieuw.
  • Uitleg over het wijzigen van uw locatie op Snapchat | VeePN Blog (1)

    Geschreven door VeePN Research Lab VeePN Research Lab is dedicated to provide you latest posts about internet security and privacy.

    Uitleg over het wijzigen van uw locatie op Snapchat | VeePN Blog (2)

    Kennis is macht,
    VeePN is vrijheid

    Get VeePN Now

    Verwante berichten

    Digitale privacy 13 min gelezen

    Top 7 beste telefoons voor privacy: Uw digitale leven beschermen

    Uitleg over het wijzigen van uw locatie op Snapchat | VeePN Blog (5) VeePN Research Lab

    Bijgewerkt: mei 1

    Alles over VPN 6 min gelezen

    Hoe verander je het land in de Google Play Store met behulp van een VPN en krijg je toegang tot apps die je nodig hebt?

    Uitleg over het wijzigen van uw locatie op Snapchat | VeePN Blog (8) VeePN Research Lab

    Bijgewerkt: mei 30

    Houd je persoonlijke gegevens privé.

    Bescherm jezelf met VeePN

    Get VeePN Now Meer leren

    Uitleg over het wijzigen van uw locatie op Snapchat | VeePN Blog (2024)

    FAQs

    Uitleg over het wijzigen van uw locatie op Snapchat | VeePN Blog? ›

    Je kunt een VPN gebruiken om je locatie op Snapchat te wijzigen en je privacy te beschermen door deze eenvoudige stappen te volgen: Meld je aan bij een betrouwbare VPN-service zoals VeePN. Download en installeer de VeePN-app op je apparaat. Open de VeePN-app en kies de gewenste serverlocatie.

    Hoe kan je je locatie op snap veranderen? ›

    Houd het pictogram van de Snapchat-app lang ingedrukt. Tik op 'App-info' Tik op 'Machtigingen' Tik op 'Locatie'

    Hoe kun je via Snapchat zien waar iemand is? ›

    Als je vriend zijn/haar locatie deelt op de Snap Kaart kun je zien waar die is en recente acties bekijken op basis van de locatie op de Kaart. Ga naar je locatie-instellingen om je locatie met vrienden te delen en ze te laten weten wat je aan het doen bent!

    Hoe snap locatie frezen? ›

    Hoe verberg ik mijn Live Locatie voor vrienden?
    1. Veeg twee keer naar rechts vanuit het camerascherm om Snap Kaart te openen.
    2. Klik op ⚙️ bovenaan om Instellingen te openen.
    3. Onder de sectie "Mijn Live Locatie" schakel je 'Verberg Mijn Live Locatie'

    Hoe kan ik mijn locatie aanpassen? ›

    Android 12 en hoger
    1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
    2. Tik op Locatie. en houd vast. Als je Locatie niet kunt vinden: Tik op Bewerken of Instellingen . Sleep Locatie naar Snelle instellingen.
    3. Tik op Locatieservices. Google-locatienauwkeurigheid.
    4. Zet Locatienauwkeurigheid verbeteren aan of uit.

    Hoe werkt live locatie op Snapchat? ›

    Wanneer je Live Locatie delen inschakelt, worden de precieze locatiegegevens van je apparaat verzameld en gedeeld met je geselecteerde vrienden, zelfs wanneer je de Snapchat-app gesloten hebt. Door deze gegevens te verzamelen, kunnen we je live locatie delen met vrienden, en je algemene ervaring in de app verbeteren!

    Kan je op Snapchat zien wie je locatie kijkt? ›

    Om te zien wie van je vrienden je openbare Mijn verhaal heeft bekeken en de antwoorden van je volgers te zien, ga naar 'Mijn profiel' en tik op je Openbaar verhaal-snap onder 'Mijn openbaar profiel'. Reacties van je vrienden op je openbare Mijn Verhaal worden rechtstreeks weergegeven in je chatfeed.

    Hoe kan ik zien waar iemand zich bevindt? ›

    Iemands locatie opvragen
    • Open de Google Maps-app. op je Android-telefoon of -tablet.
    • Tik op je profielfoto of initiaal. Locatie delen.
    • Tik op iemand die eerder zijn of haar locatie met je heeft gedeeld.
    • Tik op Aanvragen. Aanvragen.

    Hoe accuraat is Snap locatie? ›

    Als je Snapchat sluit, wordt de locatie waar je was toen je Snapchat gebruikte op Snap Kaart weergegeven, maar wordt je locatie niet bijgewerkt, tenzij en totdat je Snapchat opnieuw opent. 'Live' locatie: als alternatief (of daarnaast) kun je je 'live' locatie ook delen met je vertrouwde vrienden en familie.

    Hoe kan je je locatie op Freeze zetten? ›

    Een scherm vastzetten
    1. Ga naar het scherm dat je wilt vastzetten.
    2. Swipe omhoog naar het midden van het scherm en houd vast. Als je overzicht hiermee niet wordt geopend, ga je naar de stappen voor Android 8.1 en lager: ...
    3. Tik bovenaan de afbeelding op het icoon van de app.
    4. Tik op Vastzetten .

    Kan Snapchat verkeerde locatie aangeven? ›

    Een onnauwkeurige locatie op de kaart melden doe je zo…
    1. Tik op de locatie die je wilt rapporteren.
    2. Tik op het pictogram naast de naam van de locatie.
    3. Kies een optie voor het probleem dat je ondervindt 👆

    Hoe zet je je snap locatie op pauze? ›

    Hoe kan ik de locatie van een vriend op Snap Kaart dempen?
    1. Veeg naar rechts om naar het Chatscherm te gaan.
    2. Houd de naam van een vriend ingedrukt.
    3. Tik op 'Locatie-instellingen'
    4. Schakel in om de locatie van de vriend te dempen.

    Kan je je locatie vast zetten op snap? ›

    Tik op 'Privacy' Tik op 'Locatievoorzieningen' en zet deze aan voor Snapchat.

    Hoe verander je je locatie op iPhone? ›

    Er zijn een aantal verschillende manieren om je locatie te wijzigen op je iPhone. Je kunt een VPN gebruiken, je locatie-instellingen veranderen, je Apple ID aanpassen of zelfs bepaalde apps gebruiken voor een andere gps-locatie.

    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Twana Towne Ret

    Last Updated:

    Views: 6313

    Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

    Reviews: 95% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Twana Towne Ret

    Birthday: 1994-03-19

    Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

    Phone: +5958753152963

    Job: National Specialist

    Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

    Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.